Endonezya Basılı ve Elektronik Menşe Belgelerinin Sorgulama Adresleri Yayınlandı
28 Şubat 2024

Endonezya Basılı ve Elektronik Menşe Belgelerinin Sorgulama Adresleri Yayınlandı

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, “Endonezya Menşe Belgeleri Yetkili İmza ve Mühür Örnekleri” konulu bir yazı yayınladı.

Yazıda, Cakarta Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinin yazısına atıfla, 22 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Endonezya Ticaret Bakanlığı'nın "Menşe Şahadetnamelerini Onaylamaya Yetkili Birimleri ve Yetkili Personelinin İmza ve Mühür Örnekleri'ne ilişkin güncel listenin iletildiği bildirildi.
Bu kapsamda, söz konusu imza sirkülerinin bir örneğinin "https:/bit.y/InSdonesia_pecimeSni_gnaturesandSeals2024" uzantısından indirilebileceğinin belirtildiği, ilgili dosyanın açılabilmesi için gerekli şifrenin "kemendag2024" olduğunun bildirildiği iletildi.

Diğer taraftan Endonezya'da düzenlenen menşe şahadetnamelerinin geçerliliğinin kontrol edilebilmesinin "https//e-ska.kemendag.go.id/home.php/custom" adresinden mümkün olduğu ve herhangi bir erişim iznine gerek olmaksızın basılı ve elektronik menşe şahadetnamesi sorgulamasının yapılabileceği belirtildi.

Ayrıca Endonezya'da düzenlenen menşe şahadetnamelerinin yalnızca Endonezya Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan birimler ve imza sahiplerince düzenlenebileceği, bunların dışında Endonezya'da menşe şahadetnamesi düzenlemeye yetkili başkaca bir kurum ya da kuruluş olmadığının belirtilmesinde fayda görüldüğü ifade edildi.

İlgili yazı için tıklayınız.