Hususi Damgalı Pasaport İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
29 Şubat 2024

Hususi Damgalı Pasaport İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden yayınlanan yazıda, 2017/9962 sayılı İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar uyarınca Bakanlıkça yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebilecek firmalar belirlenerek anılan Karar hükümleri doğrultusunda işlemlerin yürütüldüğü bildirildi. Mezkûr Karar kapsamında hususi damgalı pasaport almak üzere başvuruda bulunan firma yetkililerinin başvuru işlemlerinin üyesi oldukları Birliklerin Genel Sekreterlikleri tarafından yürütüldüğü ve Bakanlığın Bölge Müdürlükleri tarafından onaylandığı belirtildi.

Bakanlığa vaki muhtelif müracaatlarda, firma yetkililerinin hususi damgalı pasaport sistemiyle ilgili olarak pek çok soru yönelttikleri, söz konusu işleyiş ile ilgili yaşanılacak aksaklıkların önüne geçilebilmesi ve iş akışının işlevselliğinin arttırılması maksadıyla bazı hususlara açıklık getirilmesi ihtiyacının hasıl olduğu ifade edildi.

Bu bakımdan, hususi damgalı pasaporta ilişkin işlemlerde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgi notu yayınlandı.

Hususi Damgalı Pasaport İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar için tıklayınız.