19 Haziran 2025 Tarihli ve 32931 Sayılı Resmî Gazetede İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (No: 2025/5) yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ ile ;
Naylon veya Diğer Poliamidlerden İpliklerin İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamında uygulanan korunma önleminin süresinin uzatılması için yerli üreticiler tarafından yapılan başvuru neticesinde soruşturma açılmasına karar verildi.
Ticaret Bakanlığı (Bakanlık) İthalat Genel Müdürlüğü (Genel Müdürlük) tarafından yürütülecek soruşturmanın usul ve esasları belirlendi.
Tebliğe konu olan GTİP ve tanımları aşağıda yer almaktadır.(Ek Mali Yükümlülük halihazırda 0,25 USD /KGM olarak uygulanıyor.)
Soruşturmada “Türkiye’de yerleşik firma, kurum ve kuruluşlardan ilgili taraf olmak isteyenler”, soru formlarına cevapları ile resmi görüşlerini kendilerine ait resmi KEP adreslerinden Bakanlığın aşağıda yer alan KEP adresine gönderecek.
Ticaret Bakanlığı KEP adresi: ticaretbakanligi@hs01.kep.tr
Soruşturmada “Yurtdışında yerleşik firma, kurum ve kuruluşlardan ilgili taraf olmak isteyenler”, soru formlarına cevapları ile resmi görüşlerini Bakanlığın aşağıda yer alan e-posta adresine gönderecek.
Genel Müdürlük EBYS e-posta adresi: korunma@ticaret.gov.tr
İlgili tarafların soru formunu, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren otuz gün içinde doldurup Genel Müdürlüğe iletmeleri gerekiyor.
Soruşturma, Genel Müdürlükçe yürütülerek dokuz ay içinde tamamlanacak. Gerekli hallerde bu süre altı ay uzatılabilecek.
Devamı için tıklayınız