Fas’ta Buğday Depolanmasına Yönelik Sübvansiyonlar Sağlanmasına Karar Verildi
19 Şubat 2024

Fas’ta Buğday Depolanmasına Yönelik Sübvansiyonlar Sağlanmasına Karar Verildi

Fas'ta düşük yağışlardan dolayı yaşanan kuraklıktan kaynaklı düşük buğday hasadı sebebiyle, Fas Ulusal Hububat ve Bakliyatlar Mesleklerarası Ofisi (ONICL) ithal buğday depolayan firmalara sübvansiyonlar sağlayacağını açıkladı.

Ofisin yayımladığı notaya göre Hükümet, bir milyon ton ithal yumuşak buğday limitinde, her iki haftada bir kental başına 2,5 Dirhem (ton başına 25 Dirhem) sübvansiyon sağlayacak. Nota devamında, sübvansiyonun 1 Şubat - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında ithali gerçekleştirilen buğdaya uygulanacağı ve faydalanması uygun görülen firmaların buğdayı en az üç ay boyunca depolaması gerekeceği belirtildi.

Fas, 2023/2024 tarım sezonunda birkaç milyon ton yumuşak buğday ithal etmeyi planlamakta ve 1 Ocak - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında 2,5 milyon ton buğday ithalatına ithalat sübvansiyonları sunmakta.

Fas’ın buğday tüccarları, Fas'ın bu yılki buğday hasadının kalıcı kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle, depolama sübvansiyonlarının buğday ithalatına yönelik ek bir teşvik teşkil ettiğini ifade etti.