Loading...
Sistem Güncellemesi Nedeniyle Tüm Gümrük Uygulamalarında Kesinti Yaşanacak

Sistem Güncellemesi Nedeniyle Tüm Gümrük Uygulamalarında Kesinti Yaşanacak

Ticaret Bakanlığı, 29 Ekim Cumartesi günü veritabanları ve veritabanı sunucularının işletim sistemlerinde güncelleme çalışması yapılacağını, bu kapsamda tüm gümrük uygulamalarında 4-8 saatlik kesinti yaşanabileceğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı tarafından, 22 Ekim Cumartesi günü Oracle veritabanları ve veritabanı sunucularının işletim sistemlerinde yapılacak güncelleme çalışması nedeniyle 8 saat süreyle Oracle uygulamalarının hizmet veremeyeceği duyurulmuştu.

Bu defa Bakanlıktan yapılan yeni duyuruda, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülmekte olan teknoloji yenileştirmeleri kapsamında, veritabanları ve veritabanı sunucularının işletim sistemlerinde 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 22:00'da güncelleme çalışması yapılacağı belirtildi.

Çalışma kapsamında, tahmini olarak 4 - 8 saatlik bir kesinti gerçekleşeceği ve güncelleme çalışmasının tüm gümrük uygulamalarını kapsayacağı bildirildi.