Loading...
UBAK 3.Ülke Taşımaları İcmal Girişleri

UBAK 3.Ülke Taşımaları İcmal Girişleri

UND, icmal bildirimi yapılırken herhangi bir 3. ülke taşıması bildirilmesi durumunda, fatura numarası ve taşıma evraklarından TIR Karnesi ya da Transit/İhracat Refakat Belgesi numarasının bildirilmesinin zorunlu tutulduğunu duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından iletilen bilgilendirmeye göre;

UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi'nin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında, üçüncü ülke sefer sayılarının belirlenmesinde firmalarca e-Devlet üzerinden "İcmal Bildirimi" hizmeti kullanılarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın U-Net Otomasyon Sistemine aktarılan sefer sayılarının dikkate alınacağı bildirildi.

Söz konusu uygulama kapsamında yapılan 3. ülke taşıması bildirimlerinin doğruluğunun teyit edilmesi amacıyla, e-Devlet üzerinden icmal bildirimi yapılırken herhangi bir 3. ülke taşıması bildirilmesi durumunda, fatura numarası ve taşıma evraklarından TIR Karnesi ya da Transit/İhracat Refakat Belgesi numarasının bildirilmesinin zorunlu tutulduğu, (Boş 3. ülke taşıması girişi yapılırken ilgili alanlara YOK yazılacak.) uygulamanın 11 Ekim 2022 tarihi itibariyle faaliyete geçirildiği belirtildi.